Η Εταιρεία

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Μελέτη & Αφοσίωση με εμπειρία χρόνων.

Η εταιρεία “Σταματίνα Μπογέα” αποτελεί μια πολυετή προσπάθεια από αφοσιωμένους επαγγελματίες στον τομέα των παραδοσιακών ενδυμασιών, που επικεντρώνεται στην μελέτη, στον σχεδιασμό και στην παραγωγή αντιγράφων υψηλής ακρίβειας παραδοσιακών ενδυμασιών από όλες τις περιοχές του Ελληνισμού.

Η Μέθοδος

Η εταιρεία χρησιμοποιεί συγκεκριμένες και συστηματοποιημένες μεθόδους, όπως το «Σύστημα Προσαρμοσμένης Αντιγραφής», για την έρευνα, την μελέτη και τη κατασκευή των ενδυμασιών της, διασφαλίζοντας αντίγραφα υψηλής ποιότητας και ακρίβειας, χρησιμοποιώντας στοχευμένα και προσεκτικά παραδοσιακές τεχνικές όπως ο ελληνικός παραδοσιακών αργαλειός.

Οι Ενδυμασίες

Τόσο τα ακριβή αντίγραφα παραδοσιακών ενδυμασιών, όσο και κάποιες αυθεντικές ενδυμασίες από την συλλογή μας διατίθενται προς ενοικίαση και προς πώληση (είτε ετοιμοπαράδοτα, είτε κατά παραγγελία).

Οι Υπηρεσίες

Επιπλέον, η εταιρεία, αξιοποιώντας την εμπειρία χρόνων, παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών με κέντρο τις ελληνικές παραδοσιακές ενδυμασίες, όπως ο ενδυματολογικός σχεδιασμός οποιασδήποτε παράστασης/εκδήλωσης, η εστιασμένη κατασκευαστική έρευνα –κατ’ απαίτηση– νέων παραδοσιακών ενδυμασιών και σύντομα ακόμα περισσότερες.

Ο Σκοπός

Οι υπηρεσίες και οι ενδυμασίες μας παρέχονται σε οργανισμούς, φορείς και ιδιώτες με στόχο την σύγχρονη σύνδεση του «σήμερα» με το «τότε», βιώνοντας την διαχρονικότητα των παραδοσιακών ενδυμασιών.

Οι Συνεργασίες

Οι συνεργασίες μας βασίζονται στην μελέτη, τη διαφάνεια, την ανθρωπιά, την ευελιξία και την ακρίβεια, καθώς επικεντρωνόμαστε στην επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων. Αυτός είναι ο τρόπος που επιλέγουμε να συνεργαζόμαστε με όποιον επιθυμεί να βιώσει το μεγαλείο των αξιών που φέρουν οι παραδοσιακές ενδυμασίες.

Στόχος μας είναι η επαφή με κάθε άτομο να υπερβαίνει τα στενά όρια της απλής εξυπηρέτησης πελατών και να αποκτά μια μοναδική εμπειρία.

Από το 1975 στο σήμερα.

Η Ιστορία μας

Εμπνευστής και Δημιουργός αυτής της προσπάθειας υπήρξε ο Πέτρος Μπογέας, σύμβουλος, επιμορφωτής και συνεργάτης του Υπουργείου Παιδείας σε θέματα πολιτισμού, αλλά και ενεργό μέλος της Δόρας Στράτου και του Λυκείου Ελληνίδων Αθηνών. Άνθρωπος αφοσιωμένος στην παράδοση και στον πολιτισμό, που το έργο του απαριθμεί πλήθος τιμητικών διακρίσεων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό για την δημιουργική του παρουσία και την πολυετή προσφορά του.

Η δραστηριότητα του Πέτρου Μπογέα, που σχετίζεται με τις παραδοσιακές ενδυμασίες, ξεκίνησε με την συλλογή αυθεντικών κομματιών ταξιδεύοντας από χωριό σε χωριό της Ελλάδας –κι όχι μόνο- με αποτέλεσμα να δημιουργήσει τέτοια πολυάριθμη αυθεντική συλλογή που μπορούσε να καλύπτει πολιτιστικές παραστάσεις.

Κάπως έτσι το χόμπι του έγινε μία από τις κύριες δραστηριότητες του. Κι από ερευνητής της ενδυμασίας ξεκίνησε να τις μελετά κατασκευαστικά σε συνεργασία με την γυναίκα του, Μαίρη Γρηγοράτου – Μπογέα. Σταδιακά, μαζί ξεκίνησαν να τις αντιγράφουν με προσοχή αλλά και με ελλείπεις λαογραφικές γνώσεις που υπήρχαν εκείνη την εποχή, καθώς ακόμα βρισκόντουσαν καλά «κρυμμένες» σε μπαούλα και ιστορίες γιαγιάδων και παππούδων.

Δεν σταματούσε να μελετά και να βελτιώνεται συνεχώς. Παρατηρούσε ότι κάθε τόσο ανακάλυπτε μια νέα πληροφορία που αναιρούσε ή εξέλισσε την προηγούμενη που είχε στα χέρια του.

Μέσα σε όλο αυτό το ταξίδι, μεγαλώσαμε εμείς!

Το 2004, όλη η δραστηριότητα των παραδοσιακών ενδυμασιών πέρασε αρχικά στα χέρια της Σταματίνα Μπογέα και έπειτα και στα τρία παιδιά του, Ασημίνα και Χάρη. Κι αυτό γιατί το ανήσυχο πνεύμα του δεν μπορούσε να περιοριστεί μόνο στο κατασκευαστικό κομμάτι των ενδυμασιών.

Τέσσερα χρόνια ήταν αρκετά για να μας δοθεί όλο το φάσμα των αξιών, της φιλοσοφίας και του οράματος της πολύπλευρης δραστηριότητας του και να μεταμορφωθεί σε κάτι νέο με την σύγχρονη ματιά μας! Από τότε έχουν αλλάξει πολλά!

Από το 2008 εργαζόμαστε σκληρά ώστε το παραδοσιακό ένδυμα να πάρει την μορφή που του αξίζει στο σήμερα. Και να «περπατήσει» στους δρόμους της εποχής μας!

Τα τελευταία 10 χρόνια αναπτύσσουμε μεθόδους και τεχνικές μελέτης και κατασκευής των παραδοσιακών ενδυμασιών, ώστε να μπορούν να παρουσιαστούν με κάθε τρόπο ορθά στο σήμερα.

Δεν περιοριζόμαστε στην κατασκευαστική έρευνα, τον σχεδιασμό και τη παραγωγή των ενδυμασιών.
Η αφετηρία μας είναι το ένδυμα για να ταξιδέψουμε στο σήμερα συνεργαζόμενοι με κάθε άνθρωπο που αναγνωρίζει τις αξίες και την ουσία των παραδοσιακών ενδυμασιών και της κοινωνίας του «τότε» με πιο σύγχρονη ματιά! Όχι κλεισμένη σε προθήκες, μπαούλα και μελετώντας μόνο την σημειολογία τους.

­.

0

Χρόνια Εμπειρίας

ΠΑΝΩ ΑΠΟ

0

Ικανοποιημένοι Πελάτες

ΠΑΝΩ ΑΠΟ

0

Παραδοσιακές Ενδυμασίες

προς Ενοικίαση