ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Κατασκευή

Αξιοπιστία, Ακρίβεια και Σεβασμός στο «χθες».
Λειτουργικότητα και Φροντίδα στο «σήμερα».

Διαβάστε περισσότερα

Η εταιρεία μας κατασκευάζει χειροποίητες παραδοσιακές ενδυμασίες, προσαρμοσμένα αντίγραφα αυθεντικών φορεσιών, από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα του σημερινού αλλά και του παλαιότερου ελληνισμού.

Έπειτα από επίμονη μελέτη της πολυάριθμης αυθεντικής συλλογής μας, τόσο λαογραφικά όσο και κατασκευαστικά, και με συνέπεια στην πολιτιστική μας παράδοση κατασκευάζουμε και παρέχουμε παραδοσιακές φορεσιές με όλες της παραδοσιακές τεχνικές που διασώζονται μέχρι σήμερα, συνδυάζοντας τα ζητούμενα κάθε περιοχής, με τις σημερινές ανάγκες των χορευτικών συνόλων.

Καθ’ όλη την διάρκεια κατασκευής χρησιμοποιούμε:

  • Χειροκίνητες μηχανές,
  • Παραδοσιακούς αργαλειούς,
  • Χειροποίητα πλεκτά,
  • αλλά και Ράψιμο ή Κέντημα στο χέρι για τα κεντηστικά μοτίβα, τα υφαντά και άλλα μέρη της παραδοσιακής φορεσιάς, όπως αυτό εξυπηρετεί της λαογραφικές ανάγκες της κάθε περιοχή.

Χρησιμοποιούμε σύγχρονες τεχνικές για τη μελέτη και την κατασκευή προσαρμοσμένων αντιγράφων ενδυμάτων, όπως το Σύστημα Προσαρμοσμένης Αντιγραφής. Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζουμε ακρίβεια, ανθεκτικότητα και λειτουργικότητα στο ένδυμα, συνδέοντας ομαλά και αξιόπιστα τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου ανθρώπου με αυτά του παρελθόντος.

Οι ενδυμασίες και τα ενδυματολογικά στοιχεία που τις απαρτίζουν και που έχει ερευνήσει ή και κατασκευάσει η εταιρεία μας διατίθενται προς:

  • Ενοικίαση. Μέσω της αντίστοιχης υπηρεσίας αξιοποιώντας την δανειστική ιματιοθήκη με παραπάνω από 3.200 παραδοσιακές ενδυμασίες.
  • Πώληση κατόπιν κατασκευής εν νέου. Ενδυμασίες, κατασκευασμένες ειδικά για τις ανάγκες του κάθε πελάτη.
  • Πώληση ετοιμοπαράδοτων. Διατίθενται ενδυμασίες και ενδυματολογικά στοιχεία ήδη κατασκευασμένα σε συγκεκριμένα μεγέθη και με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, εφόσον συμπίπτουν με τις ανάγκες σας. Ο αριθμός των διαθέσιμων ειδών είναι περιορισμένος.

Επιπλέον, οι τεχνικές και οι μέθοδοι που ακολουθούμε, μας δίνουν την δυνατότητα έρευνας και κατασκευής οποιαδήποτε νέας ενδυμασίας μας ζητηθεί να μελετήσουμε εκ νέου.

Οι οδηγοί τρόπου ραφής, τα υφάσματα και οι τεχνικές ορθής εφαρμογής σε πολυάριθμους διαφορετικούς σωματότυπους συνθέτουν το επιθυμητό αποτέλεσμα πάντα με γνώμονα τις παραδοσιακές γραμμές και τεχνικές.

Ο στόχος μας σε ό,τι κατασκευάζουμε είναι η αξιοπιστία και ο σεβασμός στο «χθες», αλλά και η λειτουργικότητα και η φροντίδα ώστε να μεταδοθεί σωστά στο «αύριο».

Εάν ενδιαφέρεστε για Ενοικίαση παραδοσιακών ενδυμασιών, πατήστε εδώ.